Gör ett fynd

Jag bara älskar keramik, och jag tror inte att jag är den enda. Keramik har länge och är än idag populärt. Många gånger har secondhandbutiker mycket keramik i Ystad, vilket gör att man kan fynda rejält. Det har faktiskt blivit lite som en hobby för mig att gå i olika second hand-butiker och på loppisar i jakt på nya fynd.

Det är inte för att jag är snål, utan för att jag älskar begagnade saker, både keramik men också andra saker. Man kan hitta de mest fantastiska saker i vintagebutiker, särskilt konst- och hantverksmaterial, keramik, porslin och mycket mer.

Jag köper så många vackra krukor från dessa butiker, eftersom jag har mycket blommor hemma behöver jag också ha mycket krukor. Sedan är jag en person som älskar förändring och jag ändrar ofta färgtema i mitt hem, krukor är ett enkelt sätt att få in lite annan färg och också andra former och texturer. Även om det är ganska vanligt att se vackra fat eller vaser i second hand-butiker är det ännu mer sannolikt att de har bra keramik.

En sak som är väldigt positivt med att köpa keramik begagnat är att det blir betydligt mycket billigare än att köpa dem till nypris. Keramik är nämligen många gånger dyrt om man ska köpa det helt nytt. Dessutom kan begagnad keramik se som ny ut, det åldras inte så mycket även om det kan ha många år på nacken. Därför blir det verkligen ett fynd när du hittar en keramikkruka på en loppis, som ser som ny ut men endast kostar en tredjedel av vad den hade gjort om du beställde den på nätet helt ny.

Så om du är på jakt efter keramik i Ystad… Gå nu ut, gå ut och kolla dina lokala second hand-butiker och ha roligt! Och vem vet vilken fantastisk keramik du kan sätta tassarna på.