Hobby eller professionell fotograf

Tänk vad roligt att jobba som fotograf i Enköping. Eller inte bara Enköping utan var som helst. Att ha sin hobby som jobb. Har tänkt på det lite och huruvida man skulle fortsätta tycka att det är lika kul eller om det skulle bli lite för mycket av ett måste istället. Att man inte kan ha det både som hobby och som yrke för att det ena då kommer att bli lidande.

Sen vet jag att det finns fotografer, som August Järpemo Fotograf & Webbdesigner, som fortfarande har fotograferandet som en hobby och som verkligen älskar sitt jobb. Tänker att det är viktigt att ha ett jobb man trivs med eftersom man spenderar större delen av sitt liv på jobbet. Sen tror jag att även om det vore kul att vara lika duktig fotograf som August Järpemo Fotograf & Webbdesigner och jobba med det så är det nog betydligt lättare sagt än gjort att åta sig det som yrke och kunna leva på det.

För det finns väldigt många hobbyfotografer och i dagens läge där alla kan ta kort hela tiden så är det svårare än någonsin att kunna slå igenom och få andra att antingen köpa ens fotografier att ha som tavlor hemma eller att komma för att ta porträttfotografier på sig själva, sina familjer eller sina husdjur.

Inom fotograferingsbranschen, inte bara i Enköping utan i hela Sverige och resten av världen också för den delen, så finns det många olika inriktningar så det är relativt fritt att välja just exakt vilken sorters fotografering man önskar specialisera sig på.